10 טיפים לחורף – 16

DSC_4591

10 טיפים לחורף.

החורף מגיע .
הנה 10 טיפים חורפיים, לרוכבי אופניים שרוצים להמשיך בפעילות ספורטיבית, לשמור על כושר, להנות ולטייל גם בחורף.

1. אופניים מקומם במחסן – או בסלון, או בהול, או תחת כל קורת גג אחרת, ולא בגשם. אופניים פשוטים, יחלידו תוך זמן קצר. אופניים מקצועיים מאלומיניום, וגם מערכות יקרות, יקבלו קורוזיה, ולא יתפקדו היטב כשנצטרך אותם.

2. שימון דק – כמו בטירונות. שרשרת, כבלים, וחלקים נעים כדאי לשמן בשמן יעודי לאופניים. לפני כל רכיבה, לשמן שרשרת ולנגב, כדי שלא תיווצר שכבת בוץ על השרשרת.

3. צמיגים תקינים – כדאי לוודא שהצמיגים תקינים ונשאר עליהם "בשר". אחיזת הקרקע בבוץ תהיה קשה הרבה יותר עם צמיגים שחוקים, מה שיכול בקלות לגרום להחלקות.

4. לבוש חורפי – הקפידו לרכוב עם לבוש חורפי מתאים, יעודי לרכיבה. זה כולל מעיל או ווסט קל אטום למים. בגדים אלו מנדפי זיעה, ומתיבשים מהר במקרה של גשם. בגדי ספורט "רגילים" מכותנה וכדומה, יתרטבו ולא יתיבשו. חבל לחטוף דלקת ראות…..

5. בכל זאת יוצאים מהבית – מוקדם בבוקר כשקר בחוץ, ואפור, כמה קשה לקום מהמיטה החמה, ולצאת החוצה. המלחמה הפנימית הזו של לצאת או לא לצאת, קשה מנשוא. אני מציע להכין את האופניים, ואת כל ציוד הרכיבה ערב קודם, כדי להמריץ את כח הרצון, ואולי להקל קצת על ההחלטה. זה קשה עד שעולים על האופניים. אחרי שעולים,מתחילים להנות!

6. שלוליות , "כבדהו וחשדהו" – אף פעם לא תדעו את עומק השלולית והבוץ עד שתכנסו. כנסו בזהירות, בהילוך נמוך, אך לא נמוך מידי, ושמרו על קו ישר, ללא הפניות כידון מיותרות, כדי לא להחליק ועדיין להעביר כח לגלגלים ולצאת במהירות האפשרית מהבוץ.

7. רגישות לתגובת האופניים, במקרה שקיעה בבוץ – במקרה של שקיעה בבוץ, יש סיכוי טוב שהמעביר האחורי לא יתפקד היטב וההילוכים "יקפצו". זאת עקב הצטברות בוץ בזרוע המעביר האחורי. הקפידו לנקות עם מקל וקצת מים את זרוע המעביר האחורי, במקרה שגם הוא שקע. בכל מקרה, אם מרגישים שמערכת ההינע תקועה ולא מתפקדת היטב, לא לפדל בחוזקה. פידול שכזה יוביל במקרה הטוב, לעיקום מתלה המעביר האחורי (ה"אוזן"), מקרה פחות טוב, ישבור את המעביר האחורי, ומקרה פחות טוב מזה, המעביר האחורי יקרוס לתוך הגלגל, ישבור כמה "שפיצים" ויהרוס את הגלגל. הקיצר – אם לא מצליחים לפדל עוצרים ובודקים !

8. לראות ולהראות – ברכיבת חורף מוכנים לכל שינוי במזג אויר ותאורה. בעיקר ברכיבות כביש. שמש נעימה, מתחלפת בדקות לעננות וגשם. קחו איתכם פנס קדמי ונצנץ אחורי, וכן בגד זוהר (כן, הווסט המכוער מהאוטו עושה עבודה מצויינת !).

9. שתו הרבה – הרבה פחות צמאים ברכיבה בחורף. לשתות בכל מקרה והרבה, הרגשת הצימאון משקרת. הגוף מאבד נוזלים בכל מקרה, כמעט כמו בקיץ, חייבים להכניס נוזלים לגוף גם כשגשום.

10. עשו ספינינג – מי שלא מצליח לרכוב, לפחות פעמיים בשבוע, ורוצה לשמור על כושר, כדאי להרשם לחוג ספינינג. אפשר גם לעשות "אופני כושר", או לרכוב על "טריינר" (מין מכשיר שתופסים עליו את האופניים ורוכבים בסלון. בעיקר אופני כביש). תאמינו לי שניסיתי אופני כושר, הם מהר מאד הפכו להיות הקולב היקר ביותר שקניתי אי פעם. בשונה מאופני כושר בבית, בחוג ספינינג רוכבים עם אנשים נוספים, ויש מדריך שדואג להזיז אותך, שגם תזיע. חבל לאבד את הכושר שעבדנו עליו כל-כך קשה. זה אמנם לא מעניין כמו רכיבה באויר הפתוח בחוץ, אבל זה עושה את העבודה ושומר על הכושר כדי שנוכל להמשיך ולרכוב במלוא המרץ עם שיפור מזג האויר.
חורף רטוב ורכוב לכולם.

http://elibike.wordpress.com
emosko@gmail.com

השאר תגובה

דילוג לתוכן
%d