לכבוד אוהבי ספורט רכיבת אופניים אתגרי הושבילים מציג שני סרטונים על בניית הקטע הראשון בשביל ישראל לאופניים. הראשון הוא את סרטו של BikeIsrael.com
סרטון בניית שביל ישראל באופניים – הערוץ הראשון
בנינו את השביל מאפריל ועד יולי 2010
צוות הצילום הגיע בחודש מאי, וליווה את "מעלה 2" אחת הירידות המורכבות ביותר לבניה בשביל
אזור הצילום – סמוך לנחל בוטם לכיוון מעלה סיירים כ 40 ק"מ צפונית לאילת
הסרטון השני הופק על ידי "רוכבים עם נביעות" מגזין וידאו אינטרנטי,המיועד לקהילת חובבי רכיבת האופניים, במטרה לספק לרוכבים שירות ומידע לרכיבה מהנה ובטוחה יותר. צפו בבערוץ הפייסבוק של "רוכבים עם נביעות"
המקטע הראשון של שביל ישראל לאופניים – 85 ק"מ של בין מעלה שחרות לאילת.במקטע הדרומי הרכיבה היא בדרגת קושי בינונית, כאשר השביל עובר בשטחי שמורת טבע הרי אילת וצוקי שיירות. את הקמתו ליוו מקרוב פקחי רשות הטבע והגנים. הרוכבים שיגיעו להתנסות במקטע ייהנו מסינגל מדברי הררי מרהיב, עם נקודות לתצפית על הערבה ובקעת תמנע; יחלפו בבאר מלחן ובנחל מתק, ויחזו בתופעות גיאולוגיות הייחודיות לאזור; ימשיכו למעלה סיירים עד למבואה וילונו בחניון הלילה שבתמנע; יום הרכיבה השני מתחיל בקטע רכיבה נוח מתמנע, ממשיך דרך נחל שחמון ומסתיים במפרץ אילת.