בני ברק הקדומה
תל בני ברק, בני ברק הקדומה המקראית והתלמודית, שכנה בתחומי פארק אריאל שרון בחלקו הדרום-מערבי של מחלף מסובים ובשטחים הסובבים אותו. בני ברק הקדומה, שעל שמה קרויה העיר הנוכחית, הייתה יישוב פלשתי בתקופת הברזל ובימי בית ראשון. בימי בית שני היא הפכה להיות יישוב יהודי.

מפה: Ori~
חיריה
עד להקמת פארק אריאל שרון נקרא האזור חירייה, על שם הכפר הערבי אל-ח'ירייה -الخيريّة, ששכן במקום עד למלחמת העצמאות.

צילום:אסף
מעלה היצירה המקורי היה דובב מוויקיפדיה העברית
אתר המזבלה של חיריה
אתר חירייה הוא הר הפסולת הגדול במדינת ישראל. במשך 47 שנות פעילות, נצברו בהר חירייה 16 מיליון קוב של פסולת, שנערמה לגובה 60 מטרים, על פני שטח של 450 דונם.
פארק המיחזור חירייה
עם סגירת המזבלה בשנת 1998 חיריה הפכה לפארק תעשייתי המרכז בשטחו מגוון מתקנים מתקדמים לטיפול בסוגי אשפה עירוניים.

צילום:פארוק
המרכז לחינוך סביבתי
בשנת 2007 נפתח בלב פארק המיחזור חירייה המרכז לחינוך סביבתי. המרכז עוסק בחינוך והסברה בנושאי פסולת ותרבות צריכה. קבוצות רבות מגיעות למרכז ומשתתפות בסיור סביב סיפורה של הפסולת בישראל, כפי שהיא משתקף בפארק המיחזור. המבקרים מסיירים בפארק המיחזור ובתחנת המעבר לפסולת ועולים לתצפית מראש הר הפסולת המשוקם. המרכז מפעיל מגוון סיורים מותאמי גיל ומטרה. תיאום סיור
- סיורים לימודיים חווייתיים לתלמידי מערכת החינוך מגיל גן חובה ועד י"ב
- סיורים והשתלמויות לצוותי חינוך והוראה
- סיורים לקבוצות מבוגרים מקצועיות
- אירועי חגים – ימי שיא פתוחים לקהל הרחב בחגי ישראל ובקיץ, מיועדים למשפחות
- ימי עיון וגיבוש עם ערך מוסף – לקבוצות עסקיות ולקבוצות מהמגזר הציבורי
- סיורי קהל רחב "Tour de Trash" – סיורי עומק למבוגרים בימי שישי הראשון בכל חודש
- כנסים בינלאומיים, ארציים ומקומיים בנושאי סביבה מגוונים
חוות שלם
בשנת 1949 יזמה חברת "הזרע" הקמת חווה חקלאית לייצור זרעים. החברה חכרה שטח של 1,100 דונם באדמות הכפר אל-ח'ירייה שננטש במהלך מלחמת העצמאות. זה היה מה שנקרא "הקיבוץ" הלא ידוע ליד תל אביב. בשל הבידוד היחסי בהם חיו תושבי החווה, הריחות העזים ממזבלת חיריה הסמוכה וריבוי היתושים והמזיקים. החל משנות ה-60, החלו דיירי החווה לנטוש אותה, ובשנת 1983 נטשה המשפחה האחרונה. כזכור, נחשדו אולמרט וזקן, בעת כהונתם במשרד התמ"ת, שקיבלו שוחד של 1.5 מיליון שקל מבכירי חברת הזרע, ובהם אביגדור קלנר, כדי לאפשר בנייה למגורים בשטחים חקלאיים באזור חירייה שבבעלות החברה. לאחר משפטים ארוכים, חתמה המדינה בשנת 2012 על הסכם עם חברת "הזרע", לפיו המתחם יפונה תמורת 19.8 מיליון ש"ח. שטח החווה עתיד להיות חלק מפארק אריאל שרון. בתי המגורים ישופצו, ויהיו חלק ממרכז המבקרים של הפארק.
פארק שרון 2010
פארק איילון ע"ש אריאל שרון שוכן בפתוח לאורך נחל איילון בקטע שבין נמל תעופה בן-גוריון לנתיבי איילון. בשנת 2007 השם שונה לפארק אריאל שרון. שטחו 8500 דונם פי שניים וחצי מגודלו של הסנטרל פארק. הוא מיועד להיות ריאה הירוקה של דרום מטרופולין גוש דן. גובה תל הזבל וגובהה כ-60 מטרים מפני הקרקע. בכניסה הראשית לפארק שרון ניצבים בתיה המשוחזרים של חוות שלם שיארחו בין השאר את מרכז המבקרים.
סרטון תדמית 2013
מרכז המבקרים פארק שרון
מחלף מסובין
שמו של המחלף אף בא מן הקטע הבא בהגדה של פסח: "מַעֲשֶׂה בְּרַבִּי אֱלִיעֶזֶר וְרַבִּי יְהוֹשֻעַ וְרַבִּי אֶלְעָזָר בֶּן עֲזַרְיָה וְרַבְּי עֲקִיבָא וְרַבִּי טַרְפוֹן שֶהָיוּ מְסֻבִּין בִּבְנֵי בְרַק".
תל כופר
אתר ארכאולוגי שעדיין לא נחקר והנמצא במרכז הפארק העתידי במפגש הנחלים של "נחל איילון" עם "נחל כופר".
חוות שורגי
חוה חקלאית הנמצאת בשטח הפארק בסמוך אל כביש מספר 1 ואל אזור.
פארק אריאל שרון 2018
פארק אריאל שרון נמצא בשלבי הקמה. לרשות הציבור הרחב פתוח מתחם תל הפסולת המשוקם לתצפית וסיורים ולמרגלותיו מרכז מבקרים. מתחם הכניסה הצפוני מכביש 461, הוא שער הכניסה לאזורי הבילוי של הפארק בניהם: מרכזי מבקרים במבני חוות שלם, מתחם קמפינג, גבעת מופעים, טיילת ומתחם בילוי על שפת האגם. נפתחו בפארק שבילי אופניים ומסלול תחרותי לרוכבי אופניים מקצועיים ומרכז צפרות ומגוון ביולוגי.