עין שרונה *

עין שרונה צילום:Hoshvilim

עין שרונה הוא מעיין קטן ויפיפה שנובע אל תוך בריכה קטנטנה שעומקה כחצי מטר, וסביבה שלל נקודות מוצלות ונעימות למנוחה או פיקניק. עין שרונה שוכן על הדרך המובילה מהר התבור לכנרת – מקום בו אפשר לעצור לפיקניק ולהתרעננות בדרך לכנרת או לרמת הגולן. גודל בריכת המעיין: בריכה עגולה באורך של כ-3.5 וברוחב של כ- 2.5 מטר. עומק המים: עד כ-30 סנטימטר. צלילות המים: המים צלולים ונקיים מאוד. טמפרטורת המים: קרירה. גישה:רגלית, אופניים, לכל רכב. שבילי טיול:שחור. רמת קושי:לכל המשפחה. נגישות לנכים:לא נגיש. שעות ביקור:ללא הגבלה. כניסה:חינם. מרחק מהרכב: כ-250 מטר.  זמן הליכה: 5-4 דקות.

הליכה קצרה מהחנייה ואתם במעיין קטן ומקסים. אם תמשיכו עם השביל אחרי המעיין, תגלו מספר שולחנות פיקניק ונוף משגע של הכינרת. אם המקום תפוס אז יש גם שולחנות ממש ליד החניה. שמרו על ניקיון המקום ואל תשכחו לקחת את הזבל אתכם.

אם תעקבו אחר זרם המים שמגיעים אל הבריכה ותעלו לאורכו כ-20 מטר, תגיעו לבית המעיין העתיק, שעשוי אבני בזלת, ולו שני חדרים – בתוך השמאלי שבהם נמצאת  הנקבה שממנה נובע המעיין. לא ניתן להיכנס אל הנקבה עצמה, אך תוכלו להיכנס אל תוך בית המעיין (מומלץ להצטייד בפנס), מה שמחייב הליכה במים.

טיפ חשוב: סמוך למעיין נמצא כפר כמא הצרקסי.

איך מגיעים

נוסעים בכביש 65 (חדרה-עפולה), ובצומת כפר תבור פונים לכיוון מזרח, לכיוון הישובים שרונה ויבניאל. לאחר כ-500 מטר מהכניסה לשרונה ישנו שלט המפנה ימינה לעין שרונה. יורדים ימינה לדרך עפר ומיד פונים שמאלה בשביל המסומן בסימון שחור. לאחר כ-100 מטר מגיעים לרחבת החנייה שליד המעיין.

נחל שרונה

נַחַל שָׁרוֹנָה הוא נחל אכזב במזרח הגליל התחתון, המהווה אחד מיובליו של נחל יבנאל (ואדי פיג'אס).

ראשיתו של הנחל ברום של כ-200 מטרים מעל פני הים, בסמוך למעיין עין שרונה ולח'רבת סרונה, דרומית לכביש 767 וממול למושב שרונה.

בהמשך יורד הנחל בתלילות מזרחה לעבר בקעת יבנאל, לצד כביש 767, חוצה את המושבה יבנאל, בין בית-גן וסמדר, ומתחבר לנחל יבנאל במרכז הבקעה, בסמוך לחורבת ציידתה.

הנחל, כמו גם המושב הסמוך, קרוי על שם העיירה התלמודית שרונה, שחורבותיה ושמה השתמרו בסמוך.

שרונה (מושב)

שָׁרוֹנָה הוא מושב חקלאי במזרח הגליל התחתון, סמוך לבקעת יבנאל, על הדרך מכפר תבור לכנרת. שרונה הנמצאת בגליל התחתון המזרחי, באזור הנקרא גם רמות יששכר, זהו אחד האזורים היחידים בארץ שבו אפשר לראות נוף סוואנה אמיתי ובעונת החורף הירוק פשוט מציף מכל עבר.

המושב קרוי על שם העיירה התלמודית "שרונה", הנזכרת כבר באונומסטיקון של אוסביוס (תחילת המאה ה-4 לספירה), ואשר שמה השתמר ב"ח'רבת סרונה" הסמוכה, בה נתגלו שרידי בית כנסת קדום ותבליטי מנורת שבעת הקנים.

ההתיישבות הראשונה במקום הוקמה בשנת 1913 כחווה חקלאית של חברת "אחוזת שיקגו", שנקראה "חוות רמה". משפרצה מלחמת העולם הראשונה נפסקה הזרמת הכספים מארצות הברית והיישוב ננטש זמנית. לאחר המלחמה התיישבה בשרונה קבוצת רועי צאן מארגון "הרועה", אולם כעבור כשנתיים עזבו את המקום והצטרפו לגדוד העבודה. ב-1920 שבו כמה ממשפחות "אחוזה שיקגו" למקום, אך האחרונות שבהן עזבו ב-1928.

בשנת 1936 קיבל ארגון גורדון של עולים מפולין, 5200 דונם מאדמות לוביה בסביבת שרונה, שנרכשו בידי פיק"א לעיבוד. בקציר של קיץ 1937 הקימו אנשי הארגון מחנה במקום. בתחילה כונה המקום גם "לוביה" על שם הכפר הסמוך.

בנובמבר 1938 הקימו אנשי ארגון גורדון נקודת התיישבות במקום, כיישוב חומה ומגדל. באותה עת טרם היה כביש שחיבר את המקום ליישוב הסמוך יבנאל, ובחורף היו המתיישבים מנותקים מהסביבה.

בית העם בשרונה נחלת הכלל

השאר תגובה

דילוג לתוכן
%d בלוגרים אהבו את זה: