המסלול המוצע:
ערים נבטיות בנגב: עבדת, ממשית, בור חוורים
עבדת
עבדת היתה על דרך הבשמים. גן לאומי עבדת: זה האתר היחיד מבין ערי המדבר שיש בו מרכז מבקרים עם סרטון שמוקרן בשפות רבות. זהו המקום הנגיש ביותר וגם המתויר ביותר מבין כל ערי המדבר.

הסיור בעבדת יכול להתבצע במספר דרכים, כאשר סיור של קבוצות בדרך כלל מתבצע כך: נכנסים למרכז המבקרים, משלמים את דמי הכניסה, צופים בסרט ומקבלים כרטיס בשביל המחסום. עולים בחזרה על האוטובוס ומטפסים איתו עד לראש הגבעה של עבדת. עושים סיור בראש הגבעה, ואו שיורדים ברגל או באוטובוס בחזרה לכיוון מרכז המבקרים.
מומלץ לבקר ב מערת הקבורה מהתקופה הרומית, מגדל תצפית, הגת, המצודה, הכנסייה הדרומית, הכנסייה המערבית, בית המגורים (שבו נמצאו כדים חתומים -אמפורות- של יין והבאר.
עין עבדת
מקור המים הוא מעין הנובע כשלושה ק"מ מערבה למדרשת שדה בוקר וכארבעה ק"מ מחורבת עבדת.
אפשרות אחת למסלול באזור היא מלמטה ולעשות את המסלול החד-סטרי בקניון של עין עבדת, ללכת לאורכו, לטפס במדרגות ובסולמות ולסיים בתצפית.
אפשרות שנייה למסלול כאן היא ללכת מבור חווארים אל ערוץ נחל חווארים ושם למעין.
אפשרות שלישית היא להיכנס עם האוטובוס עד למעין, ללכת בקניון של עין עבדת ולטפס בסולמות ואז להמשיך עוד 3 ק"מ עד חורבות העיר הנבטית, ואז מרוויחים גם מסלול טבע יפה וגם הגעה רגלית עד העיר.

בקניון של עין עבדת יש שלוש נקודות נביעה. נקודת הנביעה העליונה היא עין מעריף, נקודת הנביעה האמצעית היא עין עבדת ונקודת הנביעה הצפונית ביותר, הסמוכה למגרש החניה, היא עין מור, שהבדואים קראו לו "עין מרה" כי המים של רמת עבדת הם מים מליחים יחסית.
לינה מומלצת: בית ספר שדה- שדה בוקר – 08-6532016.
ציוד: נעלי הליכה, ביגוד מתאים, אוכל ושתייה ליום הראשון, כובע, קרם הגנה.
ביבליוגרפיה:
1. שמואלי אבשלום, ארץ הנגב (2 כרכים) , משרד הבטחון, 1979.
2. ערי הנבטים בנגב – אריאל 62-63.
3. נגב אברהם, אדוני המדבר, תולדות הנבטים וממלכתם, הוצאת כתר, תשמ"ג.
4. מנחם מרכוס, הר הנגב המרכזי ומכתש רמון, סקר נוף ומסלולי טיול, רשות שמורות הטבע, 1983.
5. דרכי הבשמים – מדרשת שדה בוקר, החלה"ט ורשות העתיקות, 1991.