מוזיאון חיפה לאמנות מהווה צומת מרכזי של תרבות, המחבר שכונות יהודיות וערביות. המוזיאון הוא אחד משלושת המוזיאונים לאמנות הגדולים בישראל, ומתמקד בהצגת אמנות עכשווית, ישראלית ובינלאומית. המבנה נקי ומתוחזק. המוזיאון מציע מזנון, חנות מזכרות ונגישות בתוך הבנין.החניה מצומצמת אבל קיימים מגרשים בתשלום במרחק קצר. לצד המוזיאון פועל המרכז לאמנויות המוקדש לתערוכות אינטראקטיביות לילדים ולנוער.
מומלץ לרכוש כרטיס מאוחד לכל המוזיאונים בחיפה: מוזיאון חיפה לאמנות, המרכז לאמנויות, מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, המוזיאון הימי הלאומי, מוזיאון העיר, מוזיאון מאנה כץ ומוזיאון הרמן שטרוק והמוזיאון לפרהיסטוריה.
ניתן להמשיך מן המוזיאון לסיור בוואדי ניסנאס או במושבה הגרמנית.
תולדות המבנה של מוזיאון חיפה לאמנות
קראו בעיון את תולדותיו של המבנה בו שוכן מוזיאון חיפה לאמנות בוואדי ניסנאס המשקפים בקיצור את החיים המשותפים של קהילות שונות והמשטרים השונים בתולדות העיר חיפה: ערבים נוצרים, אנגלים וציונים.

התצוגה האמנותית של מוזיאון חיפה לאמנות
הנישה של מוזיאון חיפה לאמנות היא אמנות עכשיוית בארץ והעולם. את זה הם עושים מצוין. מוצגות תערוכות מתחלפות יצירתיות ומעניינות . זה הנאה נטו לבקר שם באופן קבוע. באוסף המוזיאון כ-7,000 פריטים, בעיקר של אמנות ישראלית בת זמננו וגרפיקה בינלאומית ועבודות ציור, רישום, פיסול, צילום ועבודות על נייר. המוזיאון נותן מקום של כבוד גם לאמנות הוידאו והמדיה הדיגיטלית.

בביקור שלי במוזיאון חיפה לאמנות נהניתי יצירות נורית דוד, מושה רביב, נועה חרובי, אלונה וייס, שירלי וגנר, אתי יניב, נעמי ספרן-הון, אלי ברק, עדו אברמסון, נגה אנגלר, יהודית סספורטס, נגה שץ, אליעזר זוננשיין, אורית חופשי, שי צורים, ארי אברמסון, חנה סהר, נורית דוד / יצחק גולומבק, ענת בצר, רונן סימן-טוב, עינת עריף-גלנטי, שחר מרקוס / נזקט אקיג'י, ולילך בר-עמי
טל׳: 04-9115997
כתובת: רח׳ שבתאי לוי 26
שעות פתיחה:
- א׳-ד׳ 10:00-16:00
- ה׳ 16:00-19:00
- ו׳ 10:00-13:00
- שבת 10:00-15:00
