מקור הצילומים
הצילומים במצגת זו צולמו על ידי מחלקת הצילום של מלון אמריקן קולוני בירושלים. המחלקה נוסדה על ידי מומר אלישע מאיירס. הצלם הבולט היה לואיס לארסן השוודי. הצילומים אוגדו באלבומים ונתווספו הסברים. לבסוף האלבומים נשמרו בספרית הקונגרס.
המסיון ובית החולים הסקוטי
אני איני ידיד גדולן של המסיון. כילד בארה״ב צרוב בזכרוני המאמצים של כת ״עדי ה׳״ והמורמונים אשר שמו לעצמם מטרה מקודשת לנצר את בעל האטליז הכשר בקהילה שלנו – כלומר אבי ז״ל. בכל זאת, סיפורו של ד״ר דייוויד טוראנס כה מדהים ומשמעותי הן להתפתחות הרפואה בארץ והן ליחסם המורכב והעדין של הקהילה היהודית והרבנות למסיון רפואי, שאני חש חובה להציגו בפניכם. אשמח לשמוע את דעתכם.

המסיון ובית החולים הסקוטי נוסד על ידי רופא סקוטי, דייויד ואט טוראנס David Watt Torrance, בשלהי המאה ה-19 כמסיון ובית חולים. טוראנס הגיע לארץ ישראל בשליחות הכנסיה הסקוטית – Church of Scotland. המלון ממוקם ברחוב גדוד ברק במזרח טבריה ליד החוף. בית החולים (Sea of Galilee Scots Mission Hospital) נפתח בשנת 1894 בניהול ד״ר טוראנס ובנו. חלק גדול של הקהילה היהודית בטבריה תבעו להחרים את בית החולים בגלל דרשות המסיון שבו. ר' יוסף דוד אבולעפיה רב הקהילה באותם הימים, היה היחיד שעמד בתוקף לאפשר לד"ר טוראנס לעבוד כרופא בטבריה דבר שהיה חיוני ביותר לבריאות הציבור.
העיתון "חבצלת" מתאר את פעולתו של טוראנס ובית החולים במילים:
״ועוד נוסף יגון על מכאובינו בראותנו אשר המיססיאן ימ"ש פתחו בית חולים גדול, בניין עזר לכל עם ועם בניין מהודר ומפואר. הבניין הוא מחוץ לעיר נאה מאוד… ומחיים נפשות החולים והנעלפים, כן תוכו בתי תבשיל מאכלות אסורות בכשרות גמורה עבור קודש ישראל… ובית האשפיטאל מלאה אנשים מאחינו בני ישראל הנאנחים שמה…״ טבריה, חבצלת, 20 בדצמבר 1895
בפעולתו המסיונרית עסק בהרצאות שנשא בציבור בלווית פנס – קסם – דבר שהיווה אטרקציה גדולה בימים ההם. בשנת 1887 הגיעו אליו לטבריה שני עוזרים מסקוטלנד: אחד יהודי מומר אשר בני טבריה התייחסו אליו כאל מצורע. טוראנס היה פותח בבוקר את המרפאה כשהוא מטיף דרשתו, בפני החולים.
המלון הסקוטי

לימים תפקד גם כבית ספר לאחיות עד שנסגר בשנת 1959 והוסב לבית הארחה לצליינים. בשנת 2004 נפתח במקום המלון הסקוטי Scots Hotel, מרכז מבקרים ומוזיאון לתולדות המתחם – בבעלות הכנסייה הסקוטית.
כנסיית אנדרו הקדוש
כנסיית אנדרו הקדוש פועלת במקום משנת 1930 ובכנסיה פועלת בית ספר יסודי ליהודים משיחיים. אנדרו היה איש הגליל והוא הקדוש הפטרון של סקוטלנד.
טוראנס, נשותיו וילדיו קבורים בבית עלמין קטן במתחם. בקבורתו הספיד אותו הרב אבולעפיה: ״בשלשה דברים נתברכה טבריה. בים כנרת, בחמי טבריה ובד״ר טוראנס. אחד משלשת אלה אבד לבני טבריה היום הזה.״
