חמוקי ניצנה הם פארק סלעי קירטון טבעי, גבעות בהירות וחלקות בצורות משונות שנמצאות ממש בקרבת גבול מצרים, ומזמינות את המבקרים בהם לשחק, להצטלם ולהנות מהיופי – בעיקר לקראת שקיעה. הסלעים הלבנבנים, המעוגלים, המתפתלים והחלקים, נוצרו על ידי בלייה טבעית באופן שבו נראים ממש כמו “חמוקיים”. חמוקי ניצנה מציעים רוגע כה טוטאל.

בשטח תגלו גם מאובנים – נומוליטים, שמזכירים שלפני מליוני שנים חיו בקרקעית הים (שמזמן כבר הפך למדבר) יצורים בגודל של מטבע (בשפה היוונית: נומוס=מטבע, ליטוס=סלע).
- גישה:לכל רכב
- שבילי טיול:לא מסומן
- עונות ביקור:כל השנה
- שמורת טבע:לא
- רמת קושי:לכל המשפחה
- נגישות לנכים:לא
- שעות ביקור:שעות היום
- כניסה:חינם
מומלץ להגיע בשעות אחר הצהריים.

תל ניצנה
ניצנה הייתה יישוב נבטי בנגב המערבי על דרך הבשמים בסמוך לכתף ניצנה ובקרבת ניצנה של היום. כיום האתר מוכרז כגן לאומי.
אנדרטת חטיבה 8
אנדרטת חטיבה 8 ממוקמת למרגלות הגן הלאומי ניצנה. נוסעים לצומת ניצנה ופונים לכיוון דרום. עוברים את הקהילייה החינוכית התיישבותית ניצנה וממשיכים עד לצומת שבה ממשיכים ישר לכיוון האנדרטה. חונים סמוך לעצי האשל וניגשים ברגל לאנדרטה.
האנדרטה מנציחה את קרבות חטיבה 8 בנגב במסגרת 'מבצע חורב' – 22 בדצמבר 1948 עד 7 בינואר 1949 ואת הנופלים בקרב. במקום רחבה מוקפת ספסלי בטון בציפוי חלוקי נחל צופה על האזור שסביבה וכן שלט שמתאר בקיצור את הקרבות וכולל גם מפה ואת שמות הנופלים. לצד השלט מוצב זח"לם שהשתתף בקרבות – סמל לכוחות הרכובים במבצע זה ולייחודה של חטיבה 8 כחטיבת שריון. השימוש בבטון חשוף ובאבנים משדר עוצמה יציבות ועמידה איתנה, כך גם המיקום המוגבה.
ניתן להגיע עצמאית בכל שעות היום. ההדרכה תתקיים בימים שישי ושבת בין השעות 10:00 ל 16:00
איך מגיעים לחמוקי ניצנה
2 ק"מ לאחר צומת ניצנה, מופיע שלט הכוונה חום לכיוון “חמוקי ניצנה”. לאחר נסיעה קצרה ישנה חנייה, שנמצאת ממש ליד האתר. לא ניתן לפספס.

