מוזיאון חומה ומגדל נמצא בתוך גן השלושה (הסח'נה). לצד השחיה והשיזוף תכניסו מעט ציונות וחלוציות לחופש השנתי. תאמין לי. הילדים יודו לך.כתגובה למאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ההנהלה הציונית החליטה לעשות ״עובדות בשטח״ ולהקים 53 ישובים חדשים רובם קיבוצים, בעיקר באיזורי ספר. ההגנה אירגנה את הפרויקט על פי הרעיון והתכנון של שלמה גור (גרזובסקי). ההשראה לרעיון המגדל הגה שמואל מסטצ'קין אדריכל ההתישבות. ישוב חומה ומגדל הראשון היה כפר חיטין והאחרון היה כפר וורבורג.
חומה

מגדל
שעות פתיחה:
- בימים א'-ה', בשבת ובחג: 10:00 – 14:00.
- ביום ו וערב חג סגור.
- לקבוצות בתאום מראש בלבד: גם בימי ו' וגם מעבר לשעות הפעילות הרגילות.

הוראות נסיעה: בכביש עפולה בית שאן , האתר נמצא בתחומי גן השלושה (הסח'נה). למבקרי גן השלושה ביקור בחומה ומגדל כלול בכרטיס הכניסה. הדרכה וסרט בתשלום.
טל׳: 04-6581017, פקס: 04-6581090, דוא"ל:homa@gan3.co.il
מומלץ לצרף לביקור ב״חומה ומגדל״ גם טבילה במים החמים של גן השלשה.


תל עמל או ניר דוד?
גם היישוב הזה סובל מפיצול האישיות בכל הנוגע לשם הרשמי של היישוב. במקור, היישוב הוקם ב-10 בדצמבר 1936 ונקרא בשם סוציאליסטי כשר "תל עמל". תל עמל היה בין היישובי ״חומה ומגדל״ הראשונים ו היה הקיבוץ הראשון בבקעת בית שאן. לקורת רוחם של החברים בקיבוץ, במאי 1937 שונה שם היישוב ל"ניר דוד", על שמו של דוד וולפסון בעקבות תרומה כספית של צאצאיו. במשך ארבעים התדיינו לגבי שם היישוב ולבסוף בשנות ה-80 של המאה ה-20 הושגה פשרה והתווספה לשם הקיבוץ שמו הקודם והוא נקבע "ניר דוד (תל-עמל)".