מפות גיאולוגיות
היעדים המרכזיים של המכון הגיאולוגי באים לענות על הצורך בשימוש מושכל של משאבי הטבע של ישראל ולאפשר תכנון ופיתוח ראויים של התשתית. המכון אמור להוות גורם מרכזי בתחום המחקר היישומי במדעי האדמה ולהוות בסיס מקצועי למקבלי ההחלטות ולגורמים הסטטוטוריים בתחומים אלה, כגון נציבות המים, מינהל מקרקעי ישראל, מינהל התכנון, המשרד לאיכות הסביבה והממונים על המכרות והנפט. המכון אמור להוות גורם מרכזי ובעל מיומנות בתחומים המשליכים על התכנון והפיתוח הלאומי. המפה מציגה מידע שנאסף בשטח ומציינת יחידות סלע – סוגי הסלעים השונים הנחשפים על פני השטח, יחידות זמן גאולוגי – ייצוג לעידנים השונים בלוח הזמנים הגאולוגי, וכן מבנים המופיעים בשטח – דוגמת העתקים ומבני קימוט. מפה גאולוגית היא תיאור גרפי של תפוצת תוצרים ומבנים גאולוגיים על פני השטח של כדור הארץ. תסתכלו במפות גיאולוגיות של איזור אילת והערבה בהעמקה.

באר אורה

יוטבתה


אילת
מפת תקן רעידות אדמה
מפת אזורים של המקדם הסיסמי לתקן הישראלי 413: המכון הגיאופיסי לישראל מתמחה ביישום מגוון שיטות גיאופיסיות למיפוי מבנה ותכונות פיסיקליות של תת הקרקע בעיקר לתעשיית חיפושי הנפט והגז. צורך בעדכון מפת התקן הובלט במיוחד מיד עם התרחשותה של רעידת האדמה בארץ. בעבר התרחשו באזורנו רעידות אדמה הרסניות ולדעת מומחים יתרחשו רעידות אדמה כאלה גם בעתיד. לא ניתן לחזות מראש מתי תתרחש רעידת אדמה, אך אין ספק שרעידת אדמה חזקה אכן תתרחש בישראל ועלינו להיערך לקראתה.

משטר הרוחות
משטר הרוחות של האזור נקבע על-ידי מערכות הלחץ ועל-ידי גורמים מקומיים. בקרבת הים מתפתחת מערכת רוחות ים-יבשה. תחום השפעתה של מערכת זו מגיע עד מרחק של 100 ק"מ מקו החוף, כך שחלק ניכר משטח הנגב נכלל בתוכו. אך, כאמור, משטר הרוחות מושפע במידה רבה גם מהמבנים הטופוגרפיים, כגון עמקים, רכסים, מצוקים וכו' המשפיעים על עוצמת הרוח וכיוונה סמוך לפני השטח. ככלל מתחזקת הרוח עם העלייה בגובה הטופוגרפי.
בחודשי הקיץ שוררת באזורנו מערכת לחץ כמעט סטטית, הקשורה בשקע המונסוני שבפקיסטן ('האפיק הפרסי'). כתוצאה מכך מתחזקת רוח הים. רוח זו חודרת לצפון הנגב בשעות הצהרים ומגיעה להר-הנגב בשעות אחר הצהרים. דרומית למכתש רמון רוח הים כמעט אינה מורגשת.
בחודשים אוקטובר-מאי מושפע משטר הרוחות בנגב מפעילותם של שקעים ורמות ברומטריים הפוקדים לסירוגין את האזור. אך השפעת רוח הים מורגשת גם בחודשים אלה, כמו גם בשאר חודשי השנה. בחודשים נובמבר – דצמבר מורגשת בלילה בנגב הצפוני רוח מזרחית , וביום רוח ים חלשה.

ערכי מהירות הרוח לתכנון מבנים
הסתברות הרוח לעוצמות המוצגות כאן מבוטאת בצורה האומרת שיש סיכוי לקבלת עוצמות רוח כאלה למשך זמן של דקה פעם אחת לחמישים שנה. מעניין לציין שאזור ההר, שבו מוצאים את המהירות הממוצעת הגבוהה ביותר, הוא גם האזור שבו הסיכוי לרוחות בעוצמות גבוהות לפרקי זמן קצרים הוא גדול יותר.
