גבעת וולפסון, על שמו של דוד וולפסון, היא קבוצה של שישה בתים פרטיים בכרמל, בצדו המערבי של הר ערקן, בהמשך הדרך העולה מ "חניון האגם" שבנחל אורן בסמוך לכביש 721.
בשנים 1936 – 1938 הותקפו תושבי יערות הכרמל ארבע פעמים ורבים מהם נפגעו. במקביל פותחת הקרן הקיימת לישראל במשא ומתן עם יוסף לוי להעברת הבעלות על חלק מהאדמות. משא ומתן זה מסתיים בהצלחה ובאוקטובר 1939 עלו לאדמת חרבת שלאלה חברי "הבחורות הסוציאליסטיות" ממגדיאל, שעתידים היו לבנות את קיבוץ בית אורן. שנה מאוחר יותר עבר הקיבוץ למיקומו הנוכחי.
ב-1934 רכשה חברת "כרמל להשקעות" שהוקמה על ידי יהודים יוצאי גרמניה בראשות יוסף לוי, מייסד נהריה, אדמות באזור במטרה להקים "עיר גנים". שוכרי מנסור ריכז בידיו בעלות על כמה אלפי דונמים של קרקעות באזור, שעניינו חבורת משקיעים, שבראשם עמד המהנדס יוסף לוי. ב- 1934 רכשה חבורת משקיעים זו ממנסור – 6,000 דונם, שבמרכזם הגבעה עליה אנו עומדים. חברת "הכשרת הכרמל" שהייתה בבעלותם ביקשה לייסד במקום עיר שתהייה בשכנות לעיר חיפה המתפתחת. שם העיר העתידית לקום היה יערות הכרמל. למרות הפרסום המרשים אודות המקום, שכלל מפות, תמונות והסברים על דפי כרומו מהודרים – השטח המרוחק לא משך קונים. לכן פונה יוסף לוי לעולים חדשים מגרמניה ומציע להם לעלות להתיישב במקום כפועלים שכירים, שיעבדו בפיתוח התשתיות ובנטיעות, עד אשר תתחיל ההתיישבות והבנייה של הרוכשים הפרטיים במקום. אז, מבטיח יוסף, יעביר גם לפועלים נחלה ביערות הכרמל, כדי שיוכלו גם הם להקים בה את ביתם. הפרויקט נקרא על ידם "יערות הכרמל", ומטרתו הייתה לשווק את השטחים לבניית התיישבות יהודית באזור. המקום בו שוכנת גבעת וולפסון, היה חלק מהתוכנית הכללית. ב-1935 החלו בעבודות התשתית, אך אלו הופסקו בעקבות מאורעות המרד הערבי הגדול.
בשנת 1947 "איגוד המתיישבים" אשר הוקם כדי לקדם את ההתיישבות באזור, בעקבות השלמת סלילת הכביש למקום וחיבור המקום בצינור מים, שכנע מספר בעלי קרקעות להקים בתי קיץ ב"גבעת מרדכי", הבניה התממשה בשנת 1950. במקום ניבנו ששה מבנים וצריפי מגורים. שם המקום הוסב לגבעת וולפסון.
הבנייה החלה ב1939 ונעצרה. בשנת 1950 נבנו 6 בתים ע"י מגיני המקום על הגבעה הזו שנקראה ע"ש דוד וולפסון "גבעת וולפסון" (נשיא הקונגרס הציוני לאחר מות הרצל). לאחר הקמת מדינת ישראל, בעקבות הכרזת פארק הכרמל כשמורת טבע הופסקה הבנייה במקום, וכיום משמשים הבתים המעטים בעיקר לצורכי נופש.
בשנות ה-80 של המאה ה-20 הוגשה תוכנית בנייה להרחבת היישוב, בעקבות התנגדות של גופים ירוקים ההרחבה לא אושרה. לאחר הכרזת האזור כשמורת טבע נאסר על בנית בתים או הרחבתם.
בשריפה בכרמל שפרצה ב 5 בדצמבר 2010 נפגעו במקום מספר בתים, והמקום פונה מתושביו.

בסרטון הפרסומי למטה ניתן להתרשם מגבעת וולפסון כפי שנראתה ב-2014.
