
לא כל יום מזדמן להשתתף בהרצה של אטרקציית תיירות חדשה. לכן שמחתי לנסוע במוצאי שבת חול המועד פסח לתל אביטל בצפון הגולן לבחון את פעולת קיסמי התאורה של "פארק וולקני הר אביטל" בחושך. עיצוב האתר מאד יפה. לקחו מחצבה ישנה והפכו אותה לפנינה תיירותית וחווייה חינוכית. המדריך הדגים לנו ולצבאות הטף באמצעות מיצב תאורתי כיצד נוצרה התפוצצות לבה בהרי הגעש של רמת הגולן והשבר הסורי-אפריקאי לפני מאות אלפי שנים. הצטלמנו ליד "טיפת געשית" ענקית והתרוצצנו על דגמי הרי געש קטנים מוארים בצבעים מתחלפים. למבקרים בשעות האור קיימים שלטי הדרכה ונקודות הדרכה מוקלטת לאורך טיילת צמודה לדופנות המחצבה עם הסברים אודות "אופקי הפצצות" ו-"חילופי שכבות".
Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/hoshvilim.com/public_html/wp-content/plugins/slideshow-satellite/views/orbit/jsinit.php on line 17
פארק וולקני – מחצבת אביטל
במורדותיו המזרחיים של ההר, פעלה במשך שנים מחצבה. תוך כדי חפירה ואיסוף החומר נחשפו בקירות המחצבה תופעות יפהפיות המלמדות על ההיסטוריה הוולקנית הסוערת של האזור.
מועצה אזורית גולן בשיתוף הקרן לשיקום מחצבות ומשרד התיירות, שיקמו את המחצבה ופיתחו אתר ייחודי וראשון מסוגו בארץ – אתר גיאולוגי-וולקני.
הפיכת המחצבה לפארק וולקני העלתה אל קדמת הבמה, אל קדמת התיירות, את ההיסטוריה הגיאולוגית של המקום. המטיילים הרבים שיגיעו לאזור ייחשפו לפרק נוסף ודי מסתורי, בתולדותיו של הגולן.
בתוך הפארק
ניתן לטייל באופן עצמאי ולהשתמש בעזרים שמוקמו לאורך המסלול, העובר בשולי המחצבה, סמוך לקירות ומתייחס לתופעות שנחשפו. כך יוכלו המטיילים ללמוד, להבין ולהתרשם מעוצמתו של הטבע, לגלות מהי "טיפה געשית", מה הכוונה ב"חילופי שכבות", מהם "אופקי הפצצות" ועוד. עזרי ההדרכה כוללים, שלטי הסברה מכווני חיצים, עמדות שמע הפועלות בלחיצה ובשפות שונות, דגם הר געש חצוי המאפשר הצצה אל בטן ההר עם הדגמה של התפרצות לבה.
במרכז הפארק נבנו עשרה "הרי געש" שימחישו למבקרים את אופן פעילות הרי הגעש. עם חשכה בעזרת תאורה מיוחדת החוויה הופכת ליוצאת דופן.
פארק וולקני אביטל, שהוקם בסיוע הקרן לשיקום מחצבות. אם יש מחצבה באזור שלכם כדאי שתתעניינו באפשרויות השיקום.
|