התערוכות המוצגות עתה במוזיאון חיפה לאמנות הן איכותיות להפליא. אפשר להלך בין הנושאים השונים במשך שעות בהנאה צרופה. אפשר לבקר בודד או זוגי. מאד רצוי להתצטרף לסיור מודרך מקצועי עם מיטב המדריכים לחוויה אמנותית מושלמת. עבודתם הנהדרת של האוצרים: עדי שלח, לימור אלפרן זרד, שקד שמיר, ו-סבטלנה ריינגולד. חבל שאין אפשרות לרכישת אוזניות עם הסברים. הדרכה בתערוכה מדי שבת (בלבד).
Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/hoshvilim.com/public_html/wp-content/plugins/slideshow-satellite/views/orbit/jsinit.php on line 17
אשכול התערוכות כולל 12 תערוכות חדשות, מתוכן 4 תערוכות יחיד ו=8 תערוכות קבוצתיות. בתערוכות מציגים כ-70 אמנים וישראליים ובינלאומיים. לא הופתעתי למצוא אמנים ילידי הארץ המתגוררים בברלין. מוזיאון חיפה לאמנות מציע מגוון סדנאות אמנות למבוגרים וילדים, Live Art, סיורים מודרכים בוואדי ניסנאס, כיתות אמן בעברית וברוסית, אקרובטיקה, מקהלה, שיח אמן, שת״פ עם אוניברסיטת חיפה, ועריכת ימי הולדת.
לעירית חיפה שישה מוזיאונים: מוזיאון חיפה לאמנות, מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, המוזיאון הימי הלאומי, מוזיאון העיר, מוזיאון מאנה־כץ, מוזיאון הרמן שטרוק, ו-המרכז לחינוך. ניתן ליצור מסלול של כמה מוזיאונים עם בילוי ו/או לינה בחיפה.
תערוכות קבוצתיות – מוזיאון חיפה לאמנות
- !Shop It תערוכה נהדרת על תרבות הצריכה. התשוקה לאובייקטים, התשוקה לקניות, ל"שופינג", מתורגמת בימינו לבילוי זמן פופולרי. המצוידת בכרטיסי האשראי, מתייצבת בחגיגיות לפולחן הצריכה כדי למצוא משמעות ולגלות זהות חדשה: "אני צורך משמע אני קיים"; להיות חלק בלתי נפרד מקבוצה של אנשים מאושרים – צרכנים של סחורות והזדמנויות. לפרטי הדרכה: 04-9115997
להדרכות בתערוכה לחץ כאן לפי נסיוני ניתן להזמין באופן פרטי אחת המדריכים שמדריכים את הקהל בשבתות, להדרכת קבוצה.
- פרא אדם וחיות אחרות: (ילדים ומשפחה) התערוכה הנוגע ביחסיי האדם עם הטבע דרך. מפגש עם יצירות אמנות עכשוויות שמעמידות בעלי חיים במרכזן.
- Not Your Toy: ההיבטים הקרנבלסטיים הטמונים בפעולת השופינג הנשי.
- Shopping Mall: דמות הקניון – הנחות התרבותיות וליחסי הכוחות המגולמים בתוכו.
- Trash Culture: הזבל הוא אחד היסודות המרכזיים בתרבות בת-זמננו. זבל – תופעת לוואי של החברה הקפיטליסטית העוסקת בייצור מוגבר.
- אבודים בתרגום: עולם טרנס-תרבותי חלול וצרכני – המשמעויות של ייבוא מוצרים, מנהגים, תרבויות ובני אדם.
- כסף בה"א הידיעה: הנוצץ והמפתה, השטוח והשביר – מוטיבים קלאסיים מוּכרים מוצגים כקורבן של תרבות השפע המערבית, שהופכת כל אלמנט בתרבות – אפילו איקונות מקודשות – לחפץ שיוצא מפס ייצור אחיד.
- מהירות מופרזת: ערכו הסימבולי של עולם הרכב – ערכו הסימבולי של עולם הרכב.
- סחורה מקודשת: דת ואמונה במציאות הגלובלית העכשווית
- Dress Code: תעשיית האופנה העכשווית – – תעשיית האופנה העכשווית שואפת להתחדש תמיד, וכך מנציחה את היותה מערכת התלויה בתשוקה מתמדת לרכוש פריטים בסגנונות שונים.
תערוכות יחיד
- ֿאולף קונמן: מקדש אפניים – מתמלאים עורקי העיר באופניים
- אדי וואגנט: מקדש לאייפונים – אנדרטה למכשירים ניידים מיושנים
- חנאן אבו חוסיין: שבר גוף – מיצב של חנאן אבו חוסיין מורכב מחזיות משומשות שהוקפאו ביציקת בטון
- אייל אסולין: הודה-הנתרבות השפע בהתייחס להיבטים כלכליים חברתיים גלובליים
אוסף המוזיאון
המוזיאון כולל מגוון עשיר ונרחב של למעלה מ-7,500 עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים מפורסמים. במוזיאון מצוי ארכיון מדיה דיגיטלית מגוון, הכולל עבודות וידאו של אמנים מרכזיים מרחבי העולם, החל מראשית ימי הוידאו בשנות הששים של המאה העשרים ועד ימינו. בכל אשכול תערוכות, מוזיאון חיפה לאמנות מציג חלק מאוסף המוזיאון המשתנה בהתאם לנושא האשכול.
