חשיבותה של בית שערים באו לה משום שהייתה מקום מושבו של רבי יהודה נשיא – שהיה המנהיג הדתי, הרוחני והמדיני של העם היהודי בתקופה ההיא, ובה ערך את המשנה. רבי יהודה נשיא ביקש להיקבר בבית שערים, וקברו הוכן עוד בימי חייו. כאן שכן הסנהדרין. בגבעה זו לימים פעל אלכסנדר זייד.
גבעת שיח אבריק וגן לאומי בית שערים
אנדרטת אלכסנדר זיד
אנדרטת אלכסנדר זייד של דוד פולוס המראה את אלכסנדר זייד, רכוב על סוסתו, משקיף על מרחבי העמק. הפסל חובל והופל ממקומו באוקטובר 2007 ולאחר תקופה קצרה שוקם והושב למקומו.


גבעת זייד – Givat Zaid
בשנת 1938 נרצח אלכסנדר זייד על ידי קאסם אל טאבש, בדואי משבט ערב אל-חילף. על שמו הוקמה גבעות זייד. גבעות זייד היה קיבוץ ליד בית זייד. הקיבוץ הוקם בשנת 1940 על ידי יוחנן זייד ויפתח זייד. בשנת 1957 הוחלט לפרק את הקיבוץ. בשנת 1964 הוקם על אדמות גבעות זייד כפר תקווה, המיועד לאנשים בוגרים בעלי צרכים מיוחדים.
בית זייד
שייח אבריק
נמצא מבנה דו-כיפתי ובו קבר שייח' אבריק הקדוש למוסלמים. לפי המסורת המקומית היה שייח' אבריק מוסלמי אדוק שהקפיד להתפלל חמש פעמים ביום ולרחוץ את ידיו ורגליו במים מכד שהיה צמוד אליו ("אבריק" בערבית פירושו כד). מסורת אחרת מייחסת את הקבר לברק בן אבינועם, שר צבאהּ של דבורה הנביאה. סיפורים רבים קשורים בשייח' אבריק. אחד מהם מספר שהיה עובד בשדה וכשראה אותו בעל השדה מפסיק את העבודה לתפילה, כעס עליו ושבר את הכד. במקום בו נשפכו המים מהכד נבע מעיין בעל סגולות מרפא.

סיור משוטטי הושעיה בשייח אבריק
חפירות חדשות בבית שערים העתיקה
בנין הסנהדרים
אמנם רשת הטבע והגנים העמידה שלט עליו כתוב ״בזיליקה״ אך מורי דרך מציינים שזה בנין הסנהדרין.
בית רבי יהודה הנשיא
אמנם רשת הטבע והגנים העמידה שלט עליו כתוב ״בית כנסת״ אך מורי דרך מציינים שזה בית רבי יהודה הנשיא.
גן לאומי בית שערים – Beit She'arim
Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/hoshvilim.com/public_html/wp-content/plugins/slideshow-satellite/views/orbit/jsinit.php on line 17
מתחם מערת המנורה
מערות המנורה: מתחם מערות המנורה נפתח לביקור בשנת 2009. במתחם שש מערות קבורה עשירות בעיטורים, בחריתות בתבליטים, בכתובות, ובמאגר מים עתיק. בין כל אלו בולטים על קירות המערה עשרות תבליטים של מנורת שבעת הקנים, מנורה שהייתה לסמל המדינה. סמוך למערות התגלה סליק של "ההגנה" מימי המנדט. ממצאים אלו הביאו את כנסת ישראל לאמץ את המערות, לתרום לשימורן ולפתוח אותן לציבור. הביקור במערות המנורה נעשה בליווי מדריך מרשות הטבע והגנים, או בסיורים מאורגנים, ובתיאום מראש (טל' 04-9831643).
מערת המוזיאון – מרכז המחשה
