בקעת בית נטופה
בשל כמויות הגשם הגדולות שירדו בצפון, בקעת בית נטופה בגליל התחתון מוצפת – שוב. מדובר בבקעה סגורה שהמים שנאגרים בה אינם מתנקזים, ובשנים בהן יורדים גשמים רבים הבקעה מוצפת לגמרי – למעט אי שנמצא במרכזה.
מדוע לא מנקזים את הבקעה?
חורף גשום גורם להצפת חלקה המזרחי של הבקעה, הנראית מהמצפור כאגם גדול. הניקוז הגרוע והאדמה הכבדה הם הגורמים העיקריים להצפה. לאחר שהמים נעלמים, הבקעה מעובדת כולה ומפורסמת במיוחד באבטיחים המתוקים שצומחים בה – אבטיחי בטוף (בטוף הוא שמה של הבקעה בערבית).

בשטחים שבין החלקות המעובדות צומחים צמחים ייחודיים. לדברי מומחים, ניקוז של האזור עלול לגרום לנזק, כפי שהיה (בקנה מידה הרבה יותר גדול) בעת ייבוש החולה.
דרך נוף הר תורען
דרך נוף החוצה את רכס טורען, המתנשא מעל בקעת תירען בדרום ובקעת בית נטופה בצפון. הדרך הסלולה מגיעה לאחר כשישה קילומטרים וחצי.
בקצות דרך נוף תרען בראש הרכס נמצאים שני יישובים דתים – בית רימון במערבו של הרכס ומצפה נטופה במזרחו.


מצפור לאודרמילק
ליד שער היישוב בית רימון נמצא מצפור לאודרמילק, המציין את תחילת דרך הנוף.

מצפור לאודרמילק נקרא על שם וולטר קליי לאודרמילק, שהיה גיאולוג וחוקר קרקע אמריקאי. הוא התרשם עמוקות ממפעל ההתיישבות היהודי והפך להיות אוהד התנועה הציונית. לאודרמילק ייחס לבקעת בית נטופה מקום מיוחד בתכנון המים של ארץ ישראל:- מאגר מים ראשי שיקלוט את מי הירדן בדרכם לנגב.
במצפור שביל מעגלי קצרצר באורך של כ-150 מטר, נגיש לאנשים עם מוגבלויות.
סיור בקעת בית נטופה
הבקעת בית נטופה מנוצלת לחקלאות על ידי הכפרים בועיינה (כפר ערבי של פלאחי), נוג'דאת (כפר בדואי), ו-עוזייר (כפר ערבי פלאחי) הנמצאים בחלקה הדרומי של הבקעה. הסרטון הזה מציג סיור רכוב בכפרים הללו.